Monday, June 22, 2009

Een warme vaderdag

Het was dit weekend echt onvoorstelbaar heet hier Hong Kong. We hadden gewoon moeite met lopen en ademen. En op een gegeven moment kon je nergens anders meer aan denken. Alles plakte aan je vast. Ik kon het zelfs niet opbrengen om zaterdag naar het zwembad te gaan. Het idee alleen al stond me tegen! Maar het waren niet alleen de westerlingen die op apegapen lagen. Zelfs de locals hadden last van de hitte!

Chiel en ik hebben dus ook lekker kalm aan gedaan. Beetje hangen in en rond het huis met de airco op standje invriezen! 's Avonds zijn we wel met Irma en Jos wezen eten bij Elvis en later kwamen Kamilla en Bram ook nog. Heel gezellig was het. We hebben het niet laat gemaakt want Irma, ook al deed ze haar best, kreeg het later toch wel zwaar na zo'n vluchtje NL-Hong Kong en de volgende morgen moest er hard gelopen geworden.

Om 11 uur stond het clubje in de lobby te wachten. Ik was al eerder vertrokken omdat ik niet ren maar power walk. Zo hoefden zij niet te lang te wachten op mij en kon ik fungeren als het "haasje"! De een na de ander kwam mij na een half uur voorbij rennen maar ze zagen er geen van allen echt lekker fris uit. Het was veel te warm om te rennen!

Daarna zijn we met z'n allen gaan lunchen bij Spasso. Lekker aan het buffet. De ouders van Jesse waren er ook bij en zodoende kreeg "vaderdag" toch nog een speciaal tintje! We zijn nog even gaan kijken bij het voormalig Marine Headquarters die helemaal gerenoveerd is nu gevuld is met winkeltjes en boetiek hotel. Zag er mooi uit!

Bij terug komst ben ik toch nog even een duik gaan nemen in het zwembad en Chiel kwam even later toch ook maar, alhoewel hij dat eerst niet zag zitten. Vanwege de varkensgriep wordt nu eerst je temp opgenomen voordat je in het zwembad mag. Dat was ook nieuw. Nou ja, 't zal wel.

's Avonds zijn we gaan eten bij Wildfire met de hele bups. Ik had nog een mooie zonsondergang op de foto gezet. Volgens Irma bracht "Avondrood water in de sloot". En ze had gelijk! Vandaag is het nog steeds warm maar het heeft ook flink geregend!!

En toen op tijd naar bed. Ik had met Irma afgesproken om vanmorgen vroeg te gaan lopen. Om 7 uur! Qua temperatuur veel beter. Halverwege kwam ze me weer inhalen. En daarna hebben we een flesje water gedronken bij Starbucks.

En als je zo vroeg aan de wandel gaat, zie je veel meer! Overal op de boulevard staan mensen te gymmen, tai chi te beoefenen, rekken en strekken, rennen, wandelen, en een groep mannen van zeker 65 plus sprong het water in om een stuk te zwemmen in de haven! Als ik van de week weer zo vroeg aan de wandel ga, neem ik mijn fotocamera mee! T'is echt leuk om te zien!

1 comment:

ARLENE VOOGD said...

Mijn respect hoor dat je in die hitte zelfs nog denkt aan lopen!
Doe je voorzichtig?Je bloedcirculatie is met die hitte ook sneller (over)verhit!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails