Wednesday, June 10, 2009

Heet... (zucht)



Ik zat vanavond op de bank te overdenken waarom "het weer" toch altijd de gemoederen bezig houdt. Het hield me bezig in NL omdat het vaak te koud en te nat was en het houdt me hier bezig omdat het snel te warm is. Maar waarom??

Nou ten eerste omdat ik even niets anders had te doen. Chiel zat eerst in Bangkok en nu zit hij in China en komt hij morgen pas thuis. Dan dwalen je gedachten wel eens af en kom je vanzelf bij het weer terecht.

En ten tweede omdat ik vandaag de sportschoenen maar weer eens had aan gedaan om een flink eind te power walken over de boulevard. Ik had gisteren een etentje met Bram en Jos, en toen vertelde Bram dat hij met regelmaat op de baan te vinden is in Victoria Park. Hij zit helemaal op schema en gaat zelfs meedoen met de 10 kilometer tijdens de marathon volgend jaar!! Ik raakte totaal geïnspireerd door Bram. Ik had wel gelijk spijt van mijn actie op het moment dat ik de voordeur open deed maar het is goed voor de rug!

Ten derde omdat het hier op het moment echt TE onbenullig heet en benauwd is! Je kan aan niets anders meer denken zodra je naar buiten loopt waar heel logisch, geen airco's hangen. Ik was echt helemaal brak toen ik vanmorgen weer thuis kwam na mijn 7 kilometer power walken. Het is vies benauwd met een luchtvochtigheid van boven de 90% en een temperatuur van 31 graden.



Ten vierde omdat door de hoge luchtvochtigheid en hitte, die vervelende kakkerlakken weer overal en nergens te vinden zijn. Daardoor moet ik weer spuiten met Speed-tox wat weer niet goed is voor het milleu en wat weer de globalwarming verhoogt. (zucht)

Ten vijfde omdat sommige mensen niet meer naar buiten gaan vanwege de hitte. Dus blijven ze liever op kantoor zitten, met de airco op max, met gevolg dat ze niet naar Starbucks lopen om een Latte met magere melk te kopen terwijl ze daar wel zin in hebben, waardoor ze de hele dag niet echt wakker zijn, wat ik dan weer zielig vind en dus naar buiten ga om een bakkie langs te brengen!

3 comments:

Arlene said...

OK het weer,hier komt het nu met bakken uit de hemel,is het kil,zo'n 17 * en zit ik te dubben of ik de cv niet even een tikkie zal geven om het wat warmer te krijgen!
Dus......inderdaad het is en blijft een onderwerp om over te praten.Kan me voorstellen dat jij het bloedje heet hebt,de damp als een deken over je heen valt als je naar buiten gaat,maar stiekem heb ik toch liever dat weer dan wat we hier nu hebben!
Arlene

Yvon said...

Het weer is hier gewoon Hollands! Maar komend weekend wordt het heerlijk! Prima temp, geen regen, gewoon genieten!
Maarre, hier gooien ze geen zuur naar beneden zoals in Mongkok...Heb je dat wel mee gekregen??

Liefs, Yvon

Wytske said...

Hahahahahahaha!!! Je bent echt te goed voor deze wereld!
Ik zat ook wel sneaky te denken gisteren: zou je dat nou elke keer ga doen als ik op Hyves zeg dat ik trek heb in koffie? ;-))))

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails