Thursday, June 11, 2009

Zoutzuur

Er is iemand met een zieke geest, zoutzuur aan het gooien vanaf een gebouw in Mongkok op het winkelend publiek. Vreselijk. Dit is al de derde keer dat het gebeurt is. Van deze laatste keer had ik nog niets gehoord of gezien, maar dat heeft meer met mij te maken dan het nieuws.

HONGKONG - De politie van Hongkong is naarstig op zoek naar degene, die vanaf een gebouw aan een drukke winkelstraat een fles met zoutzuur naar beneden heeft gegooid. Daardoor liepen maandagavond ten minste 24 mensen brandwonden op, onder wie een vierjarig kind.

Slachtoffers schreeuwden en trokken hun T-shirts en andere bovenkleding uit, terwijl winkeleigenaren met koud water de wonden depten, aldus Aziatische media dinsdag.

De politie hoopt met behulp van videomateriaal van beveiligingscamera's de dader te traceren. De camera's waren enkele uren eerder geïnstalleerd, omdat in het gebied twee keer eerder een zuuraanval was gepleegd.


In december vorig jaar raakten 46 mensen gewond toen twee flessen met een bijtende vloeistof vanaf een gebouw in het district Mong Kok werden gelanceerd. Een soortgelijke aanval op bijna dezelfde plaats vond plaats in mei. Dertig voorbijgangers raakten toen gewond.

De politie heeft een beloning uitgeloofd van 900.000 Hongkongse dollars (ruim 83.000 euro) voor de gouden tip


Ik kijk niet dagelijks op het nieuws. Ben er mee gestopt toen ooit op Nu.nl stond dat je in Hong Kong een boete zou krijgen als je te veel eten had besteld en niet alles had op gegeten. Hoe die mensen aan hun nieuws items komen is mij een raadsel. Het hele bericht raakte kant nog wal.

Van het zoutzuur is wel waar en te afgrijselijk voor woorden. In december heb ik het wel gelezen en gezien en op you-tube is een filmpje van iemand die daar net aan het winkelen was.



Omdat ik berichtjes kreeg van Arlene en Yvon over dit afgrijselijke voorval ben ik gaan browsen op internet naar nieuws hierover. Wat mij dan opvalt is het grote aantal van nieuwsforums waarin "beroeps-forum-leden" denken alle bagger en frustraties die ze hebben, te kunnen uiten op wat voor bericht dan ook. Het gaat er niet meer om, waar het bericht over gaat, maar hoe vaak ze iets kunnen posten onder vaak een anonieme naam (laffaards) , en hoe vaak ze het woord "fascist" in een post kunnen schrijven. Echt te triest voor woorden. Zoals b.v. dit berichtje:

Pfff gejank om niks. Er is niemand dood en het is in Hongkong, alsof ik daar iedere dag kom. Ik was meer geschokt over de schimmel die ik op de kaas vond vanochtend.

Daar reageert dan weer iemand anders op:

Dan reageer je toch niet. Ik vind het wel erg en belangrijk om te weten. Ik ken een hoop mensen die vaak naar Hong Kong gaan en mensen die daar nu in de buurt zijn. Plus dat ik er zelf ook nog heen wil.

Wat dan weer de volgende reactie uitlokt:

Ik reageer waar ik wil, als jij vind dat mensen hier niet moeten posten dan ben je eigenlijk gewoon een ordinaire fascist die zijn mening aan andere mensen probeert op te dringen.

Ik begrijp echt het hele concept van zoiets niet. Als ik iets lees waar ik geen toegevoegde waarde van inzie, dan blader ik door. Ik hoef niet zonodig te reageren. En niet omdat ik "mee-wil-lezen-zonder-te-reageren" en dus geen actief lid ben, maar omdat ik van mening ben dat als je niets zinnigs te zeggen hebt, je gewoon je mond houd. En het gaat me echt niet om het feit dat het artikel hierboven nu gaat om Hong Kong. Het gaat om al het nieuws, van Ajax tot Obama. Het loopt echt de spuitgaten uit!

Schijnbaar mag elke boerenlul iets schrijven en daarbij mensen beledigen. En dat allemaal onder het mom van "vrijheid van meningsuitingen"! Wel anoniem natuurlijk want dat voelt goed. Als daar dan op gereageerd wordt, dan ben je plotsklaps een fascist! Vreemd...
Is dat niet meten met 2 maten?

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails