Sunday, June 28, 2009

West Kowloon

Vanmorgen hadden we zin om een stuk te wandelen. Alleen niet in de bergen want het weer is nog aardig onvoorspelbaar. We hadden geen zin om ergens boven op een berg weg gespoeld te worden of om overvallen te worden door donder en bliksem.

We zijn gaan lopen naar het West Kowloon Waterfront Promenade! Shame on us! We wonen nu bijna 5 jaar in HK en we waren er nog nooit geweest. Het ligt achter Elements.

En daarom zijn we eerst Elements maar ingelopen voor een lekker bakkie koffie bij Starbucks! Het zat al aardig vol met chinezen die volgens ons zo uit bed kwamen om bij Starbucks aan het ontbijt te gaan. En na de koffie verder met de wandeling.

We liepen nog geen minuut buiten toen we overvallen werden door een tropische regenbui! Het kwam loodrecht naar beneden vallen en binnen 2 minuten waren we volledig doorweekt en liepen we te soppen in onze schoenen. De druppels waren zo groot dat het leek of er hagel naar beneden kwam! We hebben even geschuild onder een viaduct tegenover de airport express totdat het ergste voorbij was.


Daarna zijn we doorgelopen en hebben we voor het eerst deze promenade kunnen aanschouwen van dichtbij. Chiel en ik waren de enige bezoekers! Later zagen we nog een groepje Ama's die gezellig aan het eten waren onder een afdakje. En je betaald geen entree!

Ik vond het een leuk stukje Hongkong. Er liep geen mens en prachtige uitzichten op de haven en de skyline. Je kon echt een rondje maken. En net voor de Western Tunnel steek je weer over naar Elements. Chiel wil de volgende keer eens proberen om vanuit huis te starten met hardlopen en dan via deze promenade weer terug te lopen. T'is in ieder geval even wat nieuws.

Na de wandeling kwamen we weer uit bij Elements en daar hebben we lekker dim sum gegeten voordat we weer (in de regen!) naar huis zijn gelopen.

1 comment:

Ruler of the Waterfont said...

He, wat grappig zeg, dat jullie daar nu zijn geweest! Jammer dat er geen mensen aan het leren fietsen waren. ;-)

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails