Monday, June 29, 2009

Naar de tandarts

Gisternacht had ik wat problemen met slapen. Niets bijzonders want ik heb al jaren last van slapeloosheid. Maar goed, ik werd wakker en vroeger zou ik dus een sigaretje gerookt hebben om daarna opnieuw mijn bed in te stappen en vervolgens te hopen dat Klaas Vaak langs zou komen.

Deze keer ging dat roken dus niet, maar ik zag nog een halfje bruin op het aanrecht liggen. Hmmm...een boterhammetje met kaas...ook lekker! Terwijl ik een plak afsneed van het brood dacht ik nog:"...tjee dit brood is wel heel snel oud geworden! Hier kan je je tanden opbreken.."
En dat gebeurde dus ook! (Dat organische brood koop ik NOOIT meer! En wie nog 1 keer zegt dat roken ongezond is breek ik z'n benen!!!)

Ik nam een hap, ik hoorde een krak, en ik hield een afgebroken kies in m'n hand! Paniek!! Wat nu? Nou heb ik een gebit, die al aan alle kanten kraakt en doet, en mijn fobie voor tandartsen heeft daar goed aan bij gedragen (met dank aan de legertandarts de Vries!! Zie mezelf nog vastgeklemd bij Louky op schoot zitten!) maar nu kon ik er echt niet meer onderuit. Ik moet nu echt naar een tandarts hier in Hongkong!

Ik heb gelukkig geen pijn want onder al mijn kiezen zijn al talloze wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd, een geluk bij een ongeluk. En deze kies in het bijzonder was, ooit door de tandarts in Nunspeet, geheel opgebouwd door vullingen. Je kan ook niet echt spreken van een kies denk ik. T'is meer een vulling in de vorm van een kies. Het was echt een meesterwerkje!

Ik ben vanmorgen naar beneden gegaan en heb gevraagd aan de dames of zij misschien een tandarts wisten. Nou schijnen de tandarts praktijken constant vol te zitten en daarom zat een afspraak voor dezelfde dag er niet in. (Pfff....) Maar ik heb net gebeld, en ik kan a.s.vrijdag terecht voor een afspraak en het schoon maken van het gebit (of wat daar van over is...)! Het zit in hetzelfde gebouw als de gynaecoloog. Chiel is dan gelukkig hier in Hongkong en die mag fijn even met mij mee.

Het slapen is die nacht helemaal niet meer gelukt. Dat mag duidelijk zijn. En voor de rest van de week zie ik het ook somber in...

7 comments:

Familie van Mierlo said...

Ai, Ai, Ai, ik voel met je mee! Tandartsen zijn ZEKER niet mijn vrienden. Zelfs niet toen een goede vriend van me een tijdje mijn tandarts was...

Bedankt trouwens voor het wijzen op mijn horroscoop, had ik zelf nog niet naar gekeken!! Ik heb over twee uur mijn gesprek, en ik ben ontzettend benieuwd! Je hoort het snel van me.

Liefs

ARLENE VOOGD said...

O jee, ja ik ken dat die angst voot tandartsen,ik heb er net ook weer de tol voor betaald letterlijk en figuurlijk want de zorgverzekering liet het ook mooi afweten!!
Ik wens je sterkte
je zus

Man in Hong Kong said...

We hebben een hele goede tandarts op Central. Je ligt in de stoel met uitzicht op de haven!

simone said...

Is ook niet mijn grootste hobby; inderdaad tandarts de Vries....... brings back BAD memories.

Sterkte

XXX
Simone

Anonymous said...

Nee, dat zijn nou niet bepaald de leuke dingen van het leven. Maar ja, wist alleen nog van de tandarts in Nunspeet maar zijn naam had ik geblokt, Dank daarvoor!! Moet vanmiddag zelf voor controle, maar mijn tandarts heeft van die mooie ogen, nou ja, Brad Pitt is het niet, maar lijkt er wel veel op. Nou meissie sterkte ermee en see you soon.....

dikke kus, Lody

Yvon said...

Hmm, ik heb een maand of 2 geleden exact hetzelfde gehad en uiteraard ook in geen jaren bij de tandarts geweest... Bij mij waren er gelijk 2 kiezen afgebroken. Dus ook ik moest met lood in de schoenen naar de tandarts. Maar, wat ben ik blij dat ik ben gegaan!!!! Het is me meer dan meegevallen! Een kies getrokken de ander gerepareerd. Grote schoonmaakbeurt én de belofte dat als ik het wil, de verdovingsspuit er in gaat, de aantekening staat in mijn dossier;-)In augustus mag ik weer op controle en zie er echt helemaal niet meer tegenop!! Dus denk maar aan hoe het mij is vergaan, het kan echt zo giga meevallen! Enne, ik was ook nog eens alleen;-))

Hoe dan ook, sterkte en maak je niet te druk!

Kus, Yvon

Mendeszoon said...

Aiaiai! Hoop dat het goed is gekomen!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails