Friday, September 10, 2010

Eid ul-Fitr

Oftewel het eind van de Ramadan wordt vandaag gevierd! Ook in Hong Kong!  De moslim populatie hier in Hong Kong is uitgegroeid tot zo'n 200.000 man! Nog niet zo lang geleden bestond het maar uit 80.000 man maar vooral door een enorme toename van Indonesische moslims die hier werk zoeken/hebben is het zo'n beetje verdrievoudigd.

Wij wonen precies midden in een multi-culti gemeenschap hier in Hongkong dus je merkt ook gelijk als er iets aan de hand is. Zo deed ik vanmorgen mijn gordijnen open en toen zag ik dit!


Het zag er gezellig uit. Op een groot kleed stonden allerlei gerechten uitgestald en elke nieuwkomer werd uitbundig begroet. Ook op straat liepen de mensen die deze dag vieren in prachtige gewaden rond.



Een hoop bling bling en hele gezinnen keuvelden gezellig richting de moskee. Een prachtige moskee gevestigd aan Nathanroad, precies naast Kowloon Park.


 Deze feestdag is trouwens geen 'public holiday' in Hong Kong. Tot grote ergenis van de leidinggevende Iman. Hij eist dat deze dag tot een vrije feestdag wordt uitgeroepen in Hong Kong maar tot nu toe krijgt hij nul op het verzoek.


Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails