Thursday, September 16, 2010

Pasta e basta!

Er hangt een sportieve spanning in de lucht... nog 3 nachtjes slapen...

Gisteravond hebben we een koolhydraten maaltijd gegeten. Want volgens Jesse:

De laatste dagen vóór de marathon zijn wat de voeding betreft van groot belang. De gemiddelde brandstofvoorraad in uw lichaam is te klein om een marathon probleemloos uit te lopen. Door het volgen van een speciaal voedings- en trainingsschema kunt u deze voorraad vergroten en daarmee de kans op problemen tijdens de wedstrijd verkleinen.  We moeten super compenseren, ofwel glycogeen stapelen...


Het uitgeput raken van deze glycogeenvoorraad wordt meestal ervaren als plotseling stuk zitten. U heeft dan alleen nog vetten als brandstof ter beschikking. Het prestatievermogen slinkt tot vijftig procent van het normale kunnen. Tijdens de marathon wordt dit ook wel een klap van de man met de hamer genoemd (na 30 à 35 kilometer).

Symptomen waarmee het stuk zitten gepaard kan gaan:

-honger
-duizeligheid
-bleekheid
-stijve spieren
-zware benen
-trillen
-beven
-zwart voor de ogen 
-wazig zien 

Ik weet niet of zo'n marathon lopen nou wel zo gezond is als ik dit zo lees. Maar goed. De aankomende maaltijden gaan dus bestaan uit pasta, pasta en pasta! En daar is vanavond een begin mee gemaakt. Een bordje spaghetti en tiramisu als toetje. En dan hopen we dat we dit kunnen voorkomen ...


We hebben ook nog steeds goede hoop dat Jos ineens voor onze neus staat in Sydney. We hopen er allemaal wel op...t'is niet compleet zonder Jos! Hij hoort er bij! We zijn zelfs bereid om de Bridge Walk op te geven omdat Jos hoogtevrees heeft en daar heeft de prijs niets mee te maken! NOT! 150 Euro pp! Ik weet niet...zou het graag willen doen maar zoveel geld neerleggen vind ik belachelijk!

Ik zag mezelf al lopen op die brug, camera om de nek en alles wat los en vast zit fotograferen. Maar volgens de website mag je dus niet zelf foto's maken. Ook wel weer begrijpelijk want je loopt een flink eind boven de weg en als je het per ongeluk uit je handjes laat vallen dan zijn de gevolgen niet te overzien. Er worden om deze reden foto's gemaakt door professionele fotografen die daar boven op die brug staan. Dus ik denk 'zitten die foto's inbegrepen in die prijs of mag je daar ook nog eens pak 'm beet 50 euro voor neerleggen?' In ieder geval heeft deze wandeling voor mij geen prioriteit meer...

Chiel gaat vandaag nog naar het werk maar hij neemt 's middags vrij om de laatste dingen in te pakken en de geest leeg te maken. Ook niet onbelangrijk. En dan gaan we rond een uurtje of 6 richting vliegveld. Eten we daar nog een bordje pasta (what else), zoeken we Jesse op in de lounge en dan is het op naar Sydney! De volgende post komt dus from down under! 






Misschien wel leuk om met een kleine selectie dooddoeners deze post te beëindigen die Jesse tussen zijn drukke werkzaamheden door na uren browsen op internet ergens heeft gevonden en heeft door gemaild..





  • To describe the agony of a marathon to someone who's never run it is like trying to explain color to someone who was born blind."
    Jerome Drayton

  • "Marathon running is a terrible experience: monotonous, heavy, and exhausting."
    Veikko Karvonen, 1954 European and Boston Marathon Champ
  • "Most people run a race to see who is fastest. I run a race to see who has the most guts."
  • Steve Prefontaine
  • "We are different, in essence, from other men. If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon."
    Emil Zatopek

  • "Because I did not know if I can find enough "bankjes" in Sydney, I did leave my friends alone during their first Marathon! ."
    Jos Reinders



 Have a nice day!

8 comments:

Mickey said...

voor een wat positievere kijk op rennen in het algemeen en de marathon in het bijzonder moet je de weblog van mijn rennerikvriendje 'rencapy'maar eens lezen.
http://rencapy.web-log.nl/rencapy

Andre said...

G'day Mate!

Wij wensen jullie succes toe en dat het een fantastische race mag worden. Hou nog wel wat energie over voor de marathon van Angkor.
Groeten uit Cambodja
Andre en Lily

miss honeybee said...

Bedankt Andre! Ik geef het door aan de mannen! Tot gauw in Cambodja!

Fiona Teeuw said...

Onderwerp Voorbereiding Marathon toevalling gisteren onderwerp van gesprek met mijn broer. Loopt met mijn schoonzus volgende week Marathon Berlijn en is waarschijnlijk wel geinterresseert in Menu-tips van Jesse.

Arlene said...

Heel veel succes,Chiel je kan het en doe allemaal wel voorzichtig alsjeblieft,ook als je naar Bondibeach gaat uitkijken met zwemmen er staat een sterke stroming (zag ik in de TV serie hier)Ik denk aan jullie en duim dat jullie het allemaal halen!

Yvon said...

Heel veel succes en uithoudingsvermogen voor die kanjers!! Jee zeg, gewoon een héle marathon!!!!! Doe het verstandig, je lijf is en blijft meer waard dan een prestatie;-)) Maar ik duim wel dat jullie het halen!
Wij gaan in de zon/buien lekker door met jullie tuin, het opruimen van overtollige tegels/bestrating van jullie komt in zicht, omdat we eindelijk een adresje voor de bovenmatige grond bij ons hebben gevonden,zonder schone grond verklaring!! Dus er zit weer schot in de zaak;-)) Hopelijk (zeer waarschijnlijk) is alle troep weg als jullie thuiskomen!

We wensen jullie een super tijd in Australië!! Geniet er van, hoe de uitslag ook gaat zijn!

Liefs uit Druten!

Anonymous said...

Heel veel succes mannen en de anderen natuurlijk met de "mentale en voedzame" ondersteuning. Maar zo te lezen komt dat dik voor elkaar.

Mijn petje af !!!

Groetjes Annet

Anonymous said...

Hey guys! Heel veel succes. Jullie gaat het gewoon DOEN! Door de juiste voeding in te nemen en de voorbereiding die jullie gedaan hebben, gaan jullie vast een toptijd neerzetten!

Heel veel succes en een dikke kus uit Ommen

X Irma

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails