Wednesday, September 01, 2010

De volle maan komt eraan!

Over 22 dagen wordt hier het Full Moon Festival of Mid-Autumn Festival gevierd. Kinderen lopen met lampionnen rond, winkelstraten zijn verlicht door lampionnen en 's avonds rennen we allemaal naar buiten om op een mooi romantisch plekje naar de maan te staren...en als het even kan bij kaarslicht. Hier zie je de borden alweer verschijnen waarop staat dat het verboden is om de (rode) kaarsen te branden...de was lekt en laat grote vette rode plekken achter op het asfalt/stoep of rots. En da ma nie!!



Maar goed, wij zullen er niet bij zijn dit jaar omdat we net die week in Sydney zitten. Ook niet vervelend.

Volgens goed Chinees gebruik worden er Mooncakes ingeslagen en meegenomen naar familie en uitgedeeld aan klanten en leveranciers. Dus we houden ons hart weer vast...die krengen zijn super duur en onze Europese smaakpapillen kunnen maar niet wennen aan een zoete vulling met een zout eidooier! Ik denk dat de turamisu versie van Starbucks bij ons beter in de smaak valt.



Er wordt beweerd dat de Mooncakes ooit zijn bedacht door de Ming verzetsstrijders in hun poging om geheime berichten door te geven aan lotgenoten die probeerden, de Mongolische heersers van China in de Yuan dynasty de macht te ontnemen. Een geheim bericht werd geprint boven op de cakes, die per 4 werden verpakt, en elke koek werd in 4 stukken gesneden. Als een mozaïek werden de stukjes naast elkaar gelegd om het bericht te kunnen lezen... Om het bericht geheim te houden moest tenslotte de cake gegeten worden!

De mooncakes van het warenhuis G.O.D.

De mooncakes bestaan uit een dunne cake-achtige laag die gevuld is met een dikke machtige vulling. Vaak is dat een zoete pasta van lotuszaad, sesamzaad of rode bonen met daarin een zout eidooier die de maan moet voorstellen.



Het mag dan onze smaak niet zijn en in onze ogen echt zonde van het geld zijn, kunststukjes zijn het wel!




Have a nice day!

No comments:

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails