Monday, September 20, 2010

Ze hebben het gedaan!....The Sydney Marathon...

TROTS!  Onvoorstelbaar TROTS!! Gewoon gedaan he, die mannen van mij! Geen ziekenhuisopnames, geen zere voeten, geen blaren, geen kapotte tepels, geen gedoe, gewoon gelopen en gedaan!! 26.2 miles oftewel 42 km en 195 meter!

Chiel en Jesse waren wel zenuwachtig voor de start. Hoe zal het gaan? Lukt dat wel? Is 42 km ver? Hoe zal het weer zijn? Allemaal vragen die de dagen er voor oppopten tijdens het eten of wandelingetje. Maar achteraf gezien was het niet nodig geweest. De trainingen in HK hebben gedaan wat ze moesten doen! En als je altijd traint in 36 graden met luchtvochtigheid van 96 procent, dan is lopen met 12 graden en luchtvochtigheid van 45 procent een eitje!!


Na het ontbijt bij Jesse in het hotel zijn ze op pad gegaan. Met de trein naar de overkant van de haven waar het startschot gegeven zou worden. Ik niet. Ik ben eerst terug naar mijn hotel gegaan, sanitaire stop gehouden, en toen met een rugzak van Jesse en die van mij naar de brug gelopen. Ik heb mooie foto's kunnen maken!


Toen ze er werkelijk zo fris als een hoentje voorbij kwamen, ben ik weer met de rugzak op naar de andere kant van de stad gelopen. Bij St.Mary's Cathedral net voor Hyde Park. Daar kon ik ze 3 keer voorbij zien komen! Helemaal leuk! En het verbaasde me zo om te zien hoe goed het ze af ging! Ik had wel wat 'stuk zitten' verwacht, maar nee...NIETS!


Ik ben vandaar weer terug gelopen naar het Opera Gebouw voor de finish. Lekker hangen op de trappen, in het zonnetje met een Starbucksje, bijkomend voordeel was dat de rugzak af kon!

 
Toen de race zo'n 4 uur bezig was, zat ik toch wel te loeren naar de finish line. Het zal wel niet....maar wie weet? Ineens viel mijn oog op een in het zwart aangeklede sportieveling MET zonnebril! Ja hoor, daar kwam Jesse over de lijn! 4 Uur en 32 minuten!


Samen met Jesse hebben we gewacht op mr Hong. Om de hoek kwam een kaal koppie, oranje shirt en een blij gezicht! Chiel!! Nog steeds fris! 5 Uur en 6 minuten!

Wat waren ze blij! En verbaasd! Ze zaten niet stuk zoals in HK met de halve marathon. Beiden vonden zelf dat ze het eigenlijk betere tijden eruit hadden kunnen lopen, maar ja, ze hadden geen idee wat ze bij zo'n hele marathon konden verwachten!

Het was geweldig! Prachtig parcours, mooie vergezichten! De mensen waren zo aardig en de vrijwilligers hebben de marathon echt 'gemaakt'! Zo stonden er vrijwilligers klaar om de chip uit de veters te halen zodat de renners niet hoefden te bukken en bij konden komen. En al die mensen die een mijlpaal hebben geleverd en huilend en trots over de finish kwamen...ik stond ook met de tranen in de ogen!

Het was een superdag die niet snel vergeten zal worden!


Have a nice day!

8 comments:

simone said...

Zoals ik gisteren al zei: Een waanzinnig goede tijd voor zoooooo'n eind lopen!!! Mannen hier in het wat druilerige Leiderdorp zijn we ontzettend trots op jullie!!!! R-E-S-P-E-C-T!!
Hoop wel dat vandaag de spierpijn meevalt.....

Mickey said...

helemaal geweldig!! Wat een prestatie, super hoor, en ik vind het geweldige tijden.

Geniet nog even daar!!!De loop is gelopen, nu mag er extra gerelaxd worden. Thanks voor t mooie verslag!

Arlene said...

WAT GEWELDIG IK BEN SUPERTROTS OP MIJN ZWAGER EN JESSE NATUURLIJK OOK.
ARLENE

Anonymous said...

klasse mannen namens de ouders van Jos
volgend zien we jullie wel in Ommen

groetjes uit druilerig nederland

Fiona Teeuw said...

Mannen, super!
Chiel, dat lijf is helemaal nog niet te oud voor dat soort gekkigheid.
Deze finish-tijd staat nu om te verbeteren. Go for it!

Ans, je hebt leuke foto's gemaakt.
Het enthousiasme straalt er vanaf.

Anonymous said...

Te gek!
Superprestatie guys!Ongelooflijk zeg!! Ben eigenlijk stikjaloers, als ik eerlijk moet zijn ;-(
Tja, dan zit er maar een dingetje op...


Groetjes,
Irma

Yvon said...

Wat een topprestatie hebben de mannen geleverd!!!!!!!!
Van harte gefeliciteerd!

Groetjes, uit Druten;-)

Andre said...

We zijn trots op jullie!!! Nu focussen op de Angkor Marathon.
Groeten
Andre en Lily

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails