Tuesday, September 15, 2009

5 Jaar

Het is pas over 3 dagen zover, maar het filmpje staat al op you-tube. Inderdaad dan wonen we alweer 5 jaar in China!

De tijd is echt voorbij gevlogen, soms was het ronduit vreselijk (en dan spreek ik vooral over de tijd dat wij in SZ woonden) maar het grootste gedeelte van de tijd was geweldig! Ik heb van de week de allereerste posten van mijn blog weer eens gelezen. Hoe ik steeds verbaasd was over van alles, hoe ik boos werd als men weer zei dat ik me niet druk moest maken, hoe blij ik was dat we de kids weer zagen, hoe teleurgesteld ik was als mensen hun afspraak niet hielden...Er is een hoop veranderd sinds die tijd!

Een nadeel was natuurlijk dat we onze kinderen niet bij ons hadden/hebben. Een voordeel was weer dat als we bij elkaar waren het ook echt helemaal super was! We hebben prachtige vakanties gevierd met ze in HK, SZ, Thailand, Cambodja en Vietnam. Ik geloof echt dat we veel closer zijn geworden.

Hetzelfde geldt voor familie. Ik heb me nog nooit zo geliefd gevoeld! En dat is een heerlijk gevoel! En onze vrienden blijven vrienden. Natuurlijk verwateren sommige contacten wel maar dat kan ook niet anders. Ons leven en hun leven gaat gewoon door. En als je niet meer dagelijks contact hebt, dan hou je dat niet in stand. En zeker geen 5 jaar. T'is gewoon niet anders...

Maar een ander voordeel is weer dat we in contact zijn gekomen met oude vrienden. Die kwamen via het blog ineens weer in ons leven! En niet te vergeten al die nieuwe vrienden die we hier gemaakt hebben en waarvan ik zeker weet dat we voor het leven aan elkaar verbonden zijn en blijven!

En wie had nou verwacht dat wij, de jeugdliefdes van de MAVO uit Nunspeet, op een goede dag zouden wonen in Hong Kong? Nou ik niet! Ik hoor die directeur van de MAVO nog zeggen, dat ik me niet moest inlaten met die jongen van Honig. "Daar komt niets anders van dan ellende!" Tsss... De beste man moest eens weten...

10 comments:

Sanne said...

Wauw! Gefeliciteerd! Op naar de volgende 5 jaar. En superleuk dat filmpje :-)

Fiona Teeuw said...

Het comment van je zus deed me vermoeden dat het vandaag was. In het filmpje staat ook 18/9 als datum maar ik ben soms niet helemaal "bij de tijd". Sorry maar toch mijn welgemeende felicitatie.

Yvon said...

Alweer bijna 5 jaar!!! (op een paar daagjes na dan) Jee, wat gaat dat enorm hard!!
Vanharte gefeliciteerd en op naar de volgende mijlpaal!!

Liefs, Yvon en Mari

simone said...

Jeetje, alweer 5 jaar in den verre!!! Wat gaat dat snel zeg, het wordt dan nu wel tijd voor een "we zijn al 5 jaar in China" foto, want de "afscheidsfoto" staat nog steeds in het lijstje!!!

:)

Rita said...

Op en top Ans, geweldig wat een leuk filmpje.
Proficiat!! en wie wat er over 5 jaar is.

we komen eind Oktober weer heerlijk naar HONG KONG, we verheugen ons enorm.

liefs Jos en Rita

Henk de Bruijne said...

Hoi Ans en Chiel,

Wat een leuk filmpje. Nu weten ook wij wat jullie daar in het verre oosten aan het uitvoeren zijn. Van harte gefeliciteerd met dit jubileum en we wensen jullie nog veel gelukkige jaren daar.

Groeten,

Ton en Henk.

Hoera! said...

Wat leuk, gefeliciteerd met jullie jubileum!

Lody said...

O sollie,sollie, ik dacht dat het de 15e was, maar in ieder geval zat ik er niet ver naast. Hopelijk blijven jullie nog heel lang in HK, ik vind het vooral heerlijk om jullie te kunnen bezoeken, voel me altijd welkom en ook en vooral thuis! Ook als jullie zelf in Nederland zijn is het altijd heerlijk om contact te hebben. Ans en Chiel heel veel HAPPINESS.

Liefs, Lody

Anonymous said...

Hey Ans (en chieltje)

Jeetje, had je nog wel tijd om zo'n flimpje te maken, naast je hardloopschema? Super zeg! Wat giet de tied toch hard..

Op naar de 10 jaar!

Hele dikke kus!
Irma

Lody said...

Heb eindelijk je filmpje kunnen bekijken, WAUW leuk hoor en wat is het toch hard gegaan..............

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails