Tuesday, September 15, 2009

Koppu 3T'is nu half negen 's ochtends. En het is nog steeds T8! Vannacht was het ronduit eng. Dat gebeuk van de wind en de regen tegen de ramen op onze slaapkamer van 2 kanten viel niet mee. Om half vier ben ik het bed uit gegaan en heb gekeken hoe de storm over Tsim Sha Tsui raasde. Windsnelheden van 130 km/uur! Op dat moment was het niet alleen T8 maar ook nog eens Blackrain. D.w.z. dat de regen naar beneden komt van 100mm of meer in 1 uur. Ik heb toen nog maar een aspirientje genomen en weer het bed ingegaan.En nu zitten Chiel en ik samen op de bank. Het openbaar vervoer begint heel kalm aan op gang te komen. De scholen zijn nog dicht tot vanmiddag. En ze verwachten nog een hoop regen en wind.

Om de flat heen is de schade enorm! Nu is te zien hoe de bamboesteiger er bij hangt die gisteren zo'n kabaal maakte. Er drijft van alles in het zwembad, en wat een grasveldje moet zijn in de Pinnacletuin is veranderd in een extra zwembad.

In Hong Kong is er ook veel schade. Hele gebieden zijn onder water gelopen. Het water stond vannacht een meter hoger dan normaal! Ik kon nog geen foto's vinden waar de schade op te zien was maar mocht ik ze vinden dan leen ik ze gelijk even.

Ik zag net op CNN dat Koppu heeft "landfall" gemaakt zo'n 200 kilometer vanaf Hong Kong. Bij Macao dus als Jesse in Jiangmen is zal hij vannacht ook wel het een en ander gemerkt hebben! Volgens CNN kwam het oog van de storm vanmorgen over Hong Kong en omgeving en toen was het ook droog en windstil. Maar terwijl ik dit schrijf is het weer donker geworden, regent het weer hard en begint de wind weer op te pakken.

Ze verwachten dat ze rond 10 uur het waarschuwingssignaal kunnen terug brengen naar T3.
En guess what...er komt weer een andere typhoon genaamd Choi Wan aan!

En natuurlijk zit Jos weer niet in HK. Hoe doet hij dat toch?

3 comments:

Lody said...

Bah, dat klinkt niet goed allemaal, en Koppu is nog niet eens vertrokken of Choi Wan klopt al aan. Nee ik kan me voorstellen dat je daar niet blij mee bent, daar was Goni niets bij. Wens jullie heel veel sterkte nog. En dat terwijl je vandaag eigenlijk je 5-jarig jubileum in China moet vieren toch??

En Jos, heb je soms een radar voor typhoons?

Liefs,
Lody

Fiona Teeuw said...

Gisteren begreep ik niet helemaal wat je met de bamboesteigers bedoelde. Maar de foto maakt alles duidelijk. Het zal maar door je raam heen komen!
Tijdens jouw dagje in bed/op de bank zal je dus weinig missen.
Hopelijk verloopt de komende nacht wat rustiger.

Fiona Teeuw said...

En nu ik naar beneden scroll:

Chiel en Ans,
van harte gefeliciteerd met jullie 5 jaar in China.

Jullie hebben in de afgelopen 5 jaar veel bereikt. En voor de komende 5 jaar ook veel succes toegewenst.
Het is echt een mooie YouTube presentatie.

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails