Wednesday, September 23, 2009

Windje

De Hong Kong uitgave van Erwin Kroll had het al voorspeld. Het weer zou koeler worden en de wind wat toenemen. Toen ik vanmorgen naar buiten liep kon ik sinds maanden weer gewoon adem halen! Eindelijk werd mijn adem eens niet afgesneden door de hete benauwde lucht. Jippie!!

Het is weliswaar nog steeds 32 graden en de zon schijnt maar er staat een heerlijk briesje. Zalig. Voor het eerst deze zomer, heb ik buiten gelopen zonder dat mijn kleren vastplakten aan mijn lichaam. Van pure blijdschap ben ik bij Starbucks op het terras gaan zitten met een lekkere ijs-koffie.

De ramen staan nu allemaal open en ik zie de gordijnen voorzichtig dansen op de maat van de wind. Mijn palmboompje in de vensterbank wuift vrolijk naar de duifjes die buiten in de schaduw op de richel voor mijn raam zitten.

De was die ik vanmorgen heb opgehangen in de badkamer, beweegt zachtjes op de wind en geeft de lavendel lucht af van mijn wasverzachter. Ik word er helemaal vrolijk van! Wat kan het leven toch mooi zijn!

6 comments:

simone said...

De gewone dingen in het leven, maken het leven vaak het mooist....

Hier in nederland heb je ook de reclame van Dash waarin een mevrouw met d'r neus in de was van een buurbvrouw staat, nou zooover ga ik niet maar vind het altijd wel lekker om even aan de was te sniffen als ie net uit de droger of van de lijn komt. Kijk en dat kan je dan wel weer kwalificeren als een tikkeltje ziekelijk. Man en kinders moeten er dan ook altijd hard om lachen als ze mij dat zien doen. Tjsa kant ech niet helpe.

simone said...

Wat ik ook nog zeggen wilde: OVER 3 NACHTJES SLAPEN BEN JE WEER IN NEDERLAND!!!!!! yEAH yEAH

Sanne said...

Heerlijk he!

ARLENE VOOGD said...

En het weer is redelijk zo rond 18 en 19 graden,soms licht buitje maar heerlijk!
Enne wij zijn gewoon goed georganiseerd he,willen niet alles op laatste moment doen,maar dat is toch goed!
CU gauw

Anonymous said...

Romario hardgelopen in NL, Romario best een beetje koud in de avond!!

Fiona Teeuw said...

Ans, Sanne heeft een leuk stuk geschreven in het RNW Expat magazine. "Fulltime moederen in Hongkong". Hierbij de link naar het bericht.

http://www.rnw.nl/nl/nederlands/article/fulltime-moederen-hongkong

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails