Tuesday, September 01, 2009

De "R" zit in de maand

1 Septemberrrr! Weer een goede tijd om mosselen te gaan eten!

Ik houd me daar niet aan want mosselen zijn hier het hele jaar vers te krijgen maar ik kan me indenken dat jullie in NL er weer zin in krijgen. Net als stampotjes en erwtensoep. En speklapjes, en marsepein en pepernoten!

In HK zijn de meeste etalages al weer verwisseld van zomeroutfitjes naar de echte warme winterkleding. De mussen vallen van het dak, je kan niet eens meer recht denken van de hitte, maar de bontjasjes en winterlaarzen zijn niet aan te slepen. Die vroege winter-etalages hebben wel een voordeel. Je ziet RUIM op tijd wat de mode dit najaar gaat worden.

Ik liep de ZARA in en zag allerlei bontjasjes, (niet echt natuurlijk) bontlaarzen, grof gebreide truien en vesten opgedirkt met bont en veertjes. Dus dames, t'is bont deze winter! Ik heb het nog even laten hangen want alleen bij het aanzicht van een dikke trui krijg ik het heet.

Vandaag leek het met de superhitte iets mee te vallen (32 graden) maar ik zag net dat de rest van de week weer heel warm gaat worden. Echte temperatuur rond de 34 graden, gevoelstemperatuur tegen de 40! Het regende gisteravond iets en we waren helemaal opgetogen! Hopelijk dat de benauwdheid dan wat minder wordt, dachten we. Niets was minder waar. T'is heet en 't blijft heet...

4 comments:

Fiona Teeuw said...

Ja, ik liep vanmiddag ook even door de H&M in Bonn maar daar zijn geen bontjes en veertjes te vinden. Bonn is duidelijk een trand-volger. Mijn aankopen van vorig jaar in Nederland zijn hier komende winter helemaal in. Dus dat is weer een meevaller voor Egbert.
P.s. ik realiseer me nu dat ik pepernoten en speculaas dit jaar moet importeren want Sinterklaas is hier nog steeds niet geintroduceerd.

Lody said...

Nou ja hier hebben ze de JUMBO super ervan langs gegeven omdat daar in augustus! al pepernoten te koop waren. Hele land in rep en roer en het haalde de kranten en het NOS-journaal. Kun je je het voorstellen.... Waar een klein land groot in kan zijn. Maar ja weg pepernoten en nu maar wachten op oktober/november misschien.

simone said...

Ja en wat dacht je van RiviƩra Maison. heeft al een kerstboom staan met een preview wat dit jaar de trend gaat worden!!!! Ben gek op kerst maar dit is iets te veel van het goede!!!

Sanne said...

Waar haal jij die mosselen eigenlijk Ans? Heb me er net helemaal mee zitten volstouwen in NL en weet zo 1,2,3 geen adresje hier...

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails