Tuesday, September 22, 2009

Feestje


60 Jaar geleden werd op 1 oktober (1949) door Mao de Volksrepubliek China uitgeroepen. En dat is aanleiding voor een feestje. Nu wordt elk jaar dat feestje gevierd maar dit jaar wordt het nog grootser aangepakt.Eigenlijk zijn ze er al een tijd mee bezig. Met de voorbereidingen bedoel ik dan. In Beijing is de buurt rondom het plein van de Hemelse Vrede al flink aangepakt. Alles krijgt een nieuw verfje en bars en massagesalons worden zonder pardon gesloten. En wegen rondom het plein afgesloten voor publiek en verkeer. De afgelopen tijd zijn er generale repetities voor de Grote Parade geweest op het Plein. Alles moet natuurlijk goed verlopen. Want als het goed is moet deze parade grootser zijn dan de opening van de Olympische Spelen.Het internet is beperkt toegankelijk en You-tube, Facebook, Blogger en Twitter niet bereikbaar. Aan Google heb je ook niet veel want die wordt maar mondjesmaat toegestaan. En niet alleen in Beijing maar in heel China.

En dan hebben we natuurlijk het visa. Altijd handig om zo'n melkkoe te hebben. De regels worden weer per dag aangepast. Wat vorige week nog wel kon, kan morgen wel ineens veranderd zijn.

Met gevolg dat je het wel kan schudden om in de aankomende periode naar China te reizen. Of je moet een van de gelukkigen zijn die nog over een geldig visum beschikken. Als dat het geval is mag je de beurs wel flink afkloppen om een ticket te kopen naar Beijing. De prijzen reizen de pan uit! En dat terwijl iedereen in China een week vrij krijgt vanwege National Day en het Full Moon Festival.

Wij zijn straks in ieder geval lekker weg!

2 comments:

Fiona Teeuw said...

Hé Ans, ben je zelf al eens in Beijing op het plein van de Hemelse Vrede geweest? Als ik de foto zo bekijk moet het MEGA-groot zijn.

Ans said...

Ja Fiona ik ben er vorig jaar geweest. Net voor de Olympische spelen. Samen met mijn zus Lody. Het plein is enorm groot. Ik geloof dat de gids vertelde dat het plein ongeveer 12 voetbalvelden lang, en 6 velden breed is!

Linkwithin

Related Posts with Thumbnails